Календар рада

   

Распоред часова

   
   

20221021 101919

 Слатке или киселе, црвене, зелене  или жуте опет  их волимо!  Светски дан јабука ученици I /3  искористили су да баш помоћу овог воћа усвоје појам броја 5 и сазнају нешто више о јабукама.

"Да ли је краљица воћа  још увек на свом престолу?" било је питање које се провлачило кроз данашње часове математике, музичке културе и физичког васпитања.

На часу математике ученици су усвајали појам броја пет помоћу скупа. Формирали су скуп од пет јабука где су издвајали подскупове црвених и жутих јабука, скуп зелених и жутих јабука допуњавали су црвеним јабукама до броја 5 и решавали занимљиве ткз. "јабучасте задатке".

На часу музичке културе подсетили су се музике из цртаног филма "Снежана и седам патуљака" и чувене групе "Црвена јабука“ и упоредили тонове у композицијама.

На часу физичког и здравственог васпитања ученици су гледали презентацију о јабукама, о њиховим лековитим својствима , енергетској вредности и значају  коришћења воћа у исхрани. Играли су елементарне игре: "Преношење јабука"  у корелацији  са  светом око нас и "Мета" у корелацији са математиком.

Захваљујемо се и школској кухињи која је ученицима припремила здраву ужину, јабуке.

 20221021 101202  20221021 103028

Учитељица : Ивана Стефановић

   

Моја средња школа  

mss2

   

Електронски дневник  

   

Кутак школског педагога и психолога  

workpic kids in circle

   
© 2023 Основна школа "Светозар Марковић"