kids 160168 640
 

Драги ученици, поштовани родитељи,

Настава у новој школској години почеће у петак, 1.9.2023. године по следећем распореду:
Свечани пријем првака у Позоришту за децу са почетком у 10 часова

Матична школа

Млађи разреди:

       • 3. разред прва смена од 8 часова
       • 2. разред класична одељења и цео 4. разред друга смена са почетком у 13 часова
       • Пријем ученика у целодневној настави и боравка 3. разреда је од 7 до 7.30 часова

Старији разреди - прва смена са почетком у 8 часова. Прозивка петака на ђачком улазу у 7.45

Горња Сабанта:
Почетак наставе за све ученике од 1. до 8.разреда је у 8.00


Јовановац
почетак наставе у 8 часова


Велике Пчелице
почетак наставе у 8 часова

Желимо вам срећан почетак!

 
Срећан почетак!!!

IMG d50961d4f8c1c738fde561bd6ad20253 V

У уторак 16. маја одржана је ванредна седница Савета родитеља, у организацији ПУ Крагујевац. На седници су представници ПУ одржали презентацију на тему насиља. Родитељима су дати савети како да разговарају са децом о кризним ситуацијама, како да их саслушају, коме да се обрате за помоћ уколико препознају проблем у понашању... Препорука је да се деци ограничи употреба телефона, таблета и рачунара и да се повремено контролише активност на друштвеним мрежама.
Представници ПУ су одговарали и на многобројна питања родитеља, дајући сугестије како поступати у одређеним ситуацијама.
Предложено је да се овакви тематски састанци одржавају чешће.

Инструкције за дигиталну пријаву за завршни испит

За све ученике који завршавају осми разред у школској 2022/23. години потребно је извршити пријаву за завршни испит. Родитељи, односно законски заступници ученика, могу извршити пријаву преко портала Моја средња школа, који се налази на интернет адреси: www.mojasrednjaskola.gov.rs. Пријава ученика за завршни испит почиње у четвртак 01.12.2022. године, а рок за пријаву ученика је петак 30.12.2022. године.

Инструкције за дигиталну пријаву за завшни испит можете погледати овде.

Пријаве за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења

 

По календару активности од данас, 18.04.2023. године родитељи/дзз на јавном порталу МСШ могу подносити пријаве за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења. Пријаве могу поднети како ауторизовани, тако и неауторизовани корисници портала. Упутство за подношење пријаве за пријемни испит налази се на јавном порталу МСШ. Овај начин пријављивања je приоритетан.

Од 21.04.2023. године, пријаве ће се моћи подносити и преко административног портала Моја средња школа (АП МСШ) на којем ће бити постављен образац пријаве. Пријављивање ће бити могуће у основним и у средњим школама које организују полагање пријемних испита.

Упутства за подношење пријава за полагање пријемних испита у ОШ и СШ могу се преузети на АП МСШ.

Свим ученицима, наставницима, руководству Школе и осталим запосленима, у име министра просвете Бранка Ружића честитамо  Дан школе ‒ 60 година постојања ОШ "Светозар Марковић" у Крагујевцу.

Уверени смо да је од оснивања Школа посвећена тражењу најбољих начина да одговори свим изазовима образовања и васпитања у Републици Србији и да ће и убудуће оствареним резултатима и извештајима о својим разноврсним успешним наставним и ваннаставним активностима,  сопственим примером убедљиво сведочи о узвишености просветног рада и просветитељским висинама које могу да досегну вредни прегаоци. 
 
Још једном – честитамо   Дан школе  ОШ "Светозар Марковић" у Крагујевцу и желимо свима срећан и успешан рад! 
Кабинет Министра просвете.
 
СРЕЋАН НАМ ДАН ШКОЛЕ!

FB IMG 1676458196100

Дан државности Србије је државни празник Србије који се прославља 15. и 16. фебруара, а установљен у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак, као дан сећања на почетак Српске револуције, и такође се прославља као Дан уставности Србије у спомен на дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије — Сретењски устав.Овај датум је најбитнији датум у политичком, културном и историјском календару Србије.

Дан државности Србије се славио до настанка Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, након чега је укинут, да би у Србији поново почео да се слави од 2002. године.

Хронолошки:

 • На Сретење 1804. године је почео Први српски устанак, и
 • На Сретењској скупштини 1835. донет Устав Књажевства Србије, први устав Србије, један од најмодернијих, најдемократскијих и најлибералнијих устава свог доба. Њиме је у Србији укинут феудализам и уједно је представљао најисточнији одблесак Француске револуције.

Извор: википедија

Објављен је распоред писмених провера у другом полугодишту школске 2022/23. године.

   
© 2023 Основна школа "Светозар Марковић"