bio003

У суботу, 29. септембра 2012. године ученици петог, шестог, седмог и осмог разреда су  посетили Еко парк Илине воде. Излет је трајао од 12:00, окупљањем ученика у школском дворишту, полазак ка парку, време у парку и повратак у 14:30.  Ученике су организовале и водиле на излет наставнице биологије Миланка Марић, Снежана Сретеновић Вукадиновић и Ања Срећковић.

Циљ ове акције је обилазак једног еколошки значајног простора, који је својом амбијенталношћу оплеменио индустријску зону. У парку су ученици видели већ постојећу дрвенасту вегетацију (кестен, орах, јасен), као и део парка уређен по моделу Јапанског врта, где су присутна четири елемента природе вода, стена-камен, ваздух и живо биће-биљка, уз намерно урађену асиметрију постављених стаза и мостића.

 Ученици су видели и мали зоо-врт, који представља уточиште ситних животињама, као што су патке, паунови, зечеви, козе, овце, срне. Улаз у зоо-врт је углавном бесплатан, али може да се остави добровољни прилог од 20 до 50 динара који служи за трошкове исхране животиња. Након посете зоо-врту, ученици су остатак времена провели у игри и одмору у парку. Препорука ученицима је била да фотографишу шта су видели у Еко парку, а од најуспешнијих  фотографија направиће се изложба, која је и једна од планираних активности биолошке секције.

bio002

bio004

bio001bio005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ања Срећковић,
професорка биологије

   
© © 2020 Основна школа "Светозар Марковић"