“Батерија узвраћа ударац“

Акција прикупљања истрошених батерија, као део пројекта „Очистимо Србију“ је намењена ученицима основних школа са циљем да се развија навика селекције и правилног одлагања отпада и то електронског отпада као што су батерије. Позив је потекао из Политехничке школе која је једна од школа учесница ове акције.

У среду, 03. октобра 2012. године у времену од 12:45 до 13:30 ученицима од првог до осмог разреда промовисана је акција  прикупљања истрошених батерија кроз две презентације, прилагођене узрсту и знању ученика. Ученици су упознати са значајем селекције и рециклирања отпада (батерије) и позвани су да подрже и учествују у једном значајном и еколошки афирмативном програму, тако што ће у наредне две недеље прикупљати истрошене батерије и показати креативност и маштовитост у изради сопствених контејнера. У акцији  могу да учествују и наставници и остало особље школе.

Кроз овакве пројекте подржавамо модел одрживог развоја и очувања животне средине, негујемо добре навике и залажемо се за здрав живот.

Ученичке активности у овој акцији подржавају и професерке биологије кроз часове редовне наставе и секције и сарадница на програму  са млађим разредима, Јасмина Живановић, професор разредне наставе.

Акција траје до 19. октобра. 

Ања Срећковић,
професорка биологије
   
© © 2020 Основна школа "Светозар Марковић"