Наша школа по други пут на додели награда на завршној манифестацији "Дани информатике у школама Војводине"

Центар за развој и примену науке, технологије и информатике (ЦНТИ), по пети пут је реализовао пројекат "Дани информатике у школама Војводине" уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање и културу и Природно-математичког факултета у Новом Саду. Овај пројекат је настао као резултат иницијативе која је потекла од Центра за развој и примену науке, технологије и информатике на Међународним симпозијумима "Технологија, Информатика, Образовање - за друштво учења и знања". Циљ овог пројекта је да подстакне процес информатизације наставе у школама Војводине, као и да популарише нове технологије у школским наставним и ваннаставним активностима, што подразумева да у догледно време рачунар у школи буде један од основних алата, средство за остваривање боље и савремене комуникације између свих субјеката који непосредно и посредно учествују у васпитно-образовном раду.

На завршној свечаности "Дани информатике у школама Војводине" која је одржана 16. јануара 2013.године на Природно-математичком факултету у Новом Саду међу награђенима нашли су се, по други пут, и ученик наше школе, Душан Миловановић и његов ментор професор информатике, Марија Андоновић Радојевић, којима је ове године уручена Мајкрософтова Награда публике из области ФИЛИМић 2012., за филм "Данди" који је освојио највећи број гласова публике на смотра кратког ђачког филма школске 2011/2012. године. Ова смотра је омогућила активнију улогу ученика у креирању медијских материјала и популарисање оваг вида дигиталне писмености у школама кроз сарадњу ученика са наставником-ментором на изради пројекта. Подржана је од компаније Microsoft кроз програм "Партнер у учењу" којим је компанија желела да помогне ученицима и наставницима да уз помоћ информационих и комуникационих технологија унапреде своје потенцијале.

Круна манифестације је додељивање плакете „Стјепан Хан“ у име сећања на пионира увођења информатике у наставни процес, која је ове године додељена Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“ из Куле. Додељене су и награде за изузетан допринос на пољу стручног усавршавања просветних радника, за допринос бази знања, за одличан школски веб-сајт, за одличне резултате постигнуте на такмичењима из роботике, програмирања и медија. Детаљније о урученим наградамо можете погледати на Дневник.рс.

На наградама, које су велика част, али и подстрек даљем раду, лауреатима су честитали Мато Грозница у име покровитеља манифестације Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице, деканка суорганизатора, Природно-математичког факултета професор др Неда Мимица-Дукић и професор др Слободан Попов у име организатора "Дана информатике у школама Војводине" Центра за развој и примену науке, технологије и информатике.

   
© 2023 Основна школа "Светозар Марковић"