РАЗОТКРИВАЊЕ ТЕЛА

 

Razotkrivanje tela 23.02.2013. 001 resizeЈош једном смо показали жељу да креативно учимо, и у суботу 23. фебруара у Београду смо посетили изложбу РАЗОТКРИВАЊЕ ТЕЛА - bodies revealed.

Изложбу је посетило 43 ученика шестог, седмог и осмог разреда, који су постизали успехе на такмичењима или су показали изузетно интересовање на секцијама из природних наука (биологије) и математике. Ученике су водиле наставнице биологије Миланка Марић и Ања Срећковић, као и асистенткиња Душица Степовић.

Razotkrivanje-tela-23.02.2013Простор приказивања изложбе је Београдски сајам, хала 3. Изложба РАЗОТКРИВАЊЕ ТЕЛА се први пут приказује у Србији. У питању је изложба која посетиоцима приказује анатомију људског тела, користећи сециране узорке тела како би посетиоци имали један визуелни и очигледни уџбеник људског организма. Јединственост изложбе је начин конзервације и очувања унутрашњих органа (скелетног система, нервних влакана, мозга, крвотока, цревног система, развоја ембриона...) који су представљени потпуно идентично као у живом организму. Ученици су имали прилику да проучавају људску анатомију и директно науче и обнове знања о људском телу. Изложба је подељена на девет различитих сегмената: скелетни систем, мишићни систем, нервни систем, систем за варење, респираторни сиситем, циркулаторни систем, репродуктивни систем, уринарни систем и покровни систем. Ученици су по завршеном обиласку изложбе добили постере и посетили фејсбук страницу РАЗОТКРИВАЊЕ ТЕЛА.

Овакава изложба је постигла вишезначајни едукативним циљ: ученици су упознали тајне људског тела, приближили сазнања о распореду, грађи и функционисању људских органа, као и очувању људског здравља.

 

 Ања Срећковић, професорка биологије

Миланка Марић, професорка биологије

Душица Степовић, асистенткиња биологије

   
© © 2020 Основна школа "Светозар Марковић"