Презентација Јавног предузећа ПТТ саобраћаја „Србија“

  

markicaУ понедељак, 25.02.2013. године, са почетком у 13.00 часова, у Основној школи „Светозар Марковић“, тим Јавног предузећа ПТТ саобраћаја „Србија“ одржао је презентацију за ученике и наставнике школе, која прати актуелан конкурс „Нацртај поштанску марку“.

У оквиру презентације, ученици су кроз занимљиво интерактивно предавање подржано мултимедијалним садржајем (ппт слајдови са сликовним и гарфичким приказима), могли сазнати како настају поштанске марке, када је објављена прва поштанска марка и како је до тога дошло, када је објављена прва поштанска марка у Србији, како тече процес настанка поштанске марке од цртања до штампе и продаје. Такође, ученци су добили основне информације о актуелном конкурсу „Нацртај поштанску марку“ са темом „Цртам и сликам оно што волим“, уз инструкцију да су све детаљне информације, везане за пропозиције конкурса, већ достављене школи. По завршеној презентацији ученици су добили примреке „Политикиног забавника“, у коме је објављен конкурс.

Презентацији је присуствовало око сто ученика млађих разреда и ученика петог разреда у пратњи својих учитеља и наставника. Презентација је одржана у амфитеатру школе.

Напомена: објава овог конкурса се може видети на http://politikin-zabavnik.rs/pz/posta

 Лепосава Дамјановић, професор немачког језика и српског језика
Марија Нешић, професор српског језика

   
© © 2020 Основна школа "Светозар Марковић"