Јована Радовановић и Лазар Дашић успешни на Књижевној олимпијади
(Светозар Савић у репасажу кратак за 2.5 поена)

На недавно одржаној Књижевној олимпијади у ОШ „21 Октобар“ у Крагујевцу ученици наше школе остварили су запажене резултате.

И то, Лазар Дашић (VIII-5), са освојених 16.5 поена (од максималних 18), заузео је високо 4. место; Јована Радовановић (VIII-1), са освојених 15.5 поена, пласирала се на одлично 6. место и Светозар Савић (VIII-5), са освојених 12 поена, пробио се на врло добро 9. место.

Лазар Дашић и Јована Радовановић обезбедили су пласман у виши ранг такмичења (окружни). У изјави за наш сајт најављују беспоштедну борбу и највише циљеве. Светоз Савић пак каже да није имао среће са питањима и најављује да ће се следеће године вратити спремнији и јачи.

Пласман на окружни ниво такмичења обезбедили су и ученици седмог разреда: Магдалена Биочанин (VII-4), Илија Милошевић (VII-1) и Данило Лазовић (VII-3).

Захваљујући добрим резултатима у укупном пласману (седмаци и осмаци), на окружном нивоу овог такмичења нашу школу ће представљати петочлани књижевно-олимпијски тим.

Уз подршку члановима олимпијског тима, поздрављамо вас олимпијском паролом – Није важно бити први, важно је бити испред другог!

   
© © 2020 Основна школа "Светозар Марковић"