,,ХАЈДЕ ДА РАСТЕМО ЗАЈЕДНО“

,,БИСЕР МЕСТО“

НАШЕ ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ

     Пето одељење четвртог разреда из Основне школе ,,Светозар Марковић“ из Крагујевца се активно укључило у кампању за заштиту животне средине ,,Хајде да растемо заједно“ .

     Након посете ФАС-а и одгледане презентације направили смо корелацију међу предметима, а нарочито искористили час грађанског васпитања (  Да се чује и наш глас-реализација по тимовима, као и  Делује јединствено-долазимо до заједничког решења проблема), на коме су ученици бирали своје ,,бисер место“. Након гласања, већина је изабрала да ,,бисер место“ буде наше школско двориште. Мислимо да би требало да свако крене најпре од свог дворишта. Ученици су добили  упутства и подељени у групе на веома креативан начин представили свој пројекат ( како,на који начин, с ким, с чим?). 

 zivotnasredina01  zivotnasredina02
 zivotnasredina03  zivotnasredina04

Своју идеју смо представили и Тиму за естетско уређење школе како би нам помогли у реализацији што су са одушевљењем прихватили.

Једна група ученика се посебно истакла у рециклажи папира. Научили смо како стари папир можемо рециклирати, а затим поново искористити. Њега смо искористили за час ликовне културе и осликали га.  Стари папир смо искористили и за прављење маски.

 zivotnasredina05 zivotnasredina07  zivotnasredina08 

 Све што смо радили и трудили се изложили смо на школском паноу како би и други следили наше идеје. Наравно, за почетну  идеју и нашу  креативност је заслужна кампања за заштиту животне средине ,,Хајде да растемо заједно“ .

 Галерија слика 

                                                                              Координатор кампање
проф. разредне наставе Горица Димитријевић

 

 

   
© 2023 Основна школа "Светозар Марковић"